II edycja Food Show – Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach

Kwestie związane z jedzeniem, przygotowywaniem posiłków i bywaniem w lokalach gastronomicznych jeszcze nigdy nie miały tak dużego znaczenie w popkulturze – żywność jest obecnie w centrum uwagi świata. Warto z tego skorzystać!
Po porcję inspiracji zapraszamy na II edycję Food Show 2018.

W ramach dni dla profesjonalistów (12-13 marca 2018 r.) odbędą się debaty i dyskusje branżowe z udziałem szefów kuchni, firm gastronomicznych, spożywczych, oraz dostawców. Będą im towarzyszyć wystawy, ekspozycje, prezentacje produktów żywnościowych, degustacje, pokazy gotowania, warsztaty kulinarne. Podczas Food Show zapraszamy także na V edycję GASTROSILESII, która po raz pierwszy odbędzie się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w ramach II edycji Food Show.

GASTROSILESIA – strefa dla wystawców sprzętu i wyposażenia sektora Ho-Re-Ca. W jednym miejscu i czasie prezentowana będzie kompleksowa oferta wyposażenia hoteli, restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni, sklepów oraz innych punktów gastronomicznych i Convenience Food.

Podczas Food Show odbędzie się także wieczorna Gala, w czasie której wręczymy nagrody Food Show Star na najlepszy produkt i dla najlepszego dostawcy HoReCa.

Food Show to także dzień otwarty dla publiczności (11 marca 2018 r.), dla której przygotowaliśmy warsztaty, degustacje, live cooking, strefy smaku i doświadczenia, spotkania z mistrzami kuchni i blogerami kulinarnymi.

12 marca 2018 r.

Żywność w centrum uwagi świata; jedzenie w randze sztuki
Future foods – dziś ciekawostka, jutro – silny trend
Przyszłość leży w tradycji – naturalność, lokalność i prostota budują zaufanie konsumentów
SHORT STORIES – przegląd ciekawych konceptów gastronomicznych i projektów kulinarnych
Superfoods – trend wpisany w idee wellness, fit i eko
Foodporn – krótka historia o pożądaniu wobec jedzenia
Milenialsi w kuchni: przepisy z bloga, diety pudełkowe, funkcjonalny sprzęt, designerskie gadżety kuchenne

13 marca 2018 r.

Polska gastronomia u progu wielkiego rozkwitu
Lokal bez adresu: targi śniadaniowe, nocne markety, foodtrucki
i żywność od rolnika
Mała kulinarna ojczyzna – klienci chcą jeść to, co najlepsze w okolicy
SHORT STORIES – przegląd ciekawych konceptów gastronomicznych i projektów kulinarnych
Cyfryzacja i digitalizacja wymuszają zmiany na rynku FMCG i HoReCa
Dostawcy HoReCa – sprostać nie tylko wymaganiom szefów kuchni, ale i potrzebom gości
Od kelnera do menedżera – wyzwania gastronomicznego rynku pracy
Co się jeszcze „nie przejadło” – nieodkryte gastronomiczne skarby Polski
Zapraszamy!

Szczegóły na Food Show 2018