Dodają energii, pomagają w koncentracji, przyspieszają metabolizm. Jak zapewnia producent, tak działają kawy funkcjonalne Aurile.
Receptury kaw Aurile zostały opracowane we współpracy z kiperami i zespołem polskich naukowców. Naturalnej kawie nadano zupełnie nowe, wysoce specjalistyczne właściwości, zachowując przy tym jej smak i aromat świeżo palonej kawy, co potwierdzają badania sensoryczne przeprowadzone przez niezależnych ekspertów.
Kawy Aurile powstały na bazie oryginalnej mieszanki ziaren arabiki i robusty. Jej podstawę smakową tworzą szczepy pochodzące z wschodniej Azji, o korzenno-drzewnym aromacie. Jak zapewnia producent, firma FM Group, kawy Aurile nie zawierają surowców odzwierzęcych, surowców przetworzonych genetycznie ani sztucznych barwników. Wysoka temperatura i ciśnienie nie mają wpływu na dobroczynne ekstrakty, o które wzbogacono kawy, więc można je również przygotowywać w różnych typach ekspresów i zaparzaczy.
Funkcjonalnych kaw Aurile można spróbować w pierwszym w Polsce salonie firmowym Aurile, w Galerii handlowej „Saska Kępa”, przy ul. Zwycięzców 28 lok. 13 w Warszawie.
AURILE METABOLISM – zawiera m.in. cynk, chrom, L-karnitynę, a także wyciąg z garcynii kambodżańskiej – źródło HCA (kwasu hydroksycytrynowego).
AURILE ANTIOXIDANT – do naturalnej kawy dodano najefektywniejsze antyoksydanty: jagody açai, green mate, cynk i witaminę E.
AURILE FOCUS – z dodatkiem magnezu, ekstraktu z guarany i witamin z grupy B.
AURILE ENERGY – wzbogacona o dodatkową dawkę naturalnej kofeiny z wyciągu guarany, energetyzującą taurynę i witaminy z grupy B.