6. Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii Food To Go odbędą się 3-4 lutego 2016 w Gdańsku

Koniec karnawału, a tym samym Tłusty Czwartek zbiega się z 6. Targami Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii Food-To-Go. Targi, które odbędą się 3-4 lutego 2016 w AmberExpo w Gdańsku, to najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej na Pomorzu. Swój udział potwierdziło około 100 firm. 

Mocną stroną Targów Food To Go jest program towarzyszący. W tym roku organizatorzy zaprosili do współpracy cenionych w branży ekspertów. Swoją obecność na targach potwierdzili m.in.: charyzmatyczny Charles Daigneault, finalista programu „MasterChef”. Podczas targów Charles podpisywać będzie swoją książkę „Imprezownik kulinarny”. Na Food To Go obecni będą także mistrzowie cukiernictwa. Krzysztof Trzópek w ramach strefy Prezentacji i Warsztatów zaprezentuje sposoby dekorowania tortów, natomiast Tomasz Deker zabierze odwiedzających w świat słodkich inspiracji i oczaruje serwowanymi deserami monoporcyjnymi. Targi Food To Go odwiedzi również Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która zaprezentuje najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu deserów i przekąsek, czyli SHOT TO GO. Podczas Tłustego Czwartku nie może zabraknąć tego co najważniejsze, czyli samych pączków, dlatego organizatorzy zapraszają na spotkanie z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem z Atelier Smaku na warsztaty wypieków pączków bezglutenowych.

Tegoroczną nowością będzie Strefa Inteligentna Restauracja. Wystawcy zaprezentują najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym. Pokazane zostaną innowacyjne rozwiązania IT dla gastronomii (m.in. aplikacje i strony mobilne, systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowane sterowanie i kontrolę oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia). Firma UpMenu opowie o nowoczesnych narzędziach marketingowych dla gastronomii, natomiast firma Inclever zaprezentuje inteligentny system GOPOS dla gastronomii. Warto dodać, iż na stoisku Inclever, będzie można sprawdzić możliwości interaktywnego stołu, który coraz częściej wykorzystywany jest w restauracjach na całym świecie, a w Polsce wciąż stanowi nowość. O tym czym jest marketing sensoryczny i jak wpływa on na wzrost sprzedaży opowie firma MOOD Polska, natomiast na pytanie „jak sprawnie obsłużyć gościa w restauracji?” odpowie podczas prezentacji firma SOFTECH. W świat urządzeń mobilnych, tak niezbędnych w interaktywnej restauracji, przeniesie nas firma Global-Lab.

Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.

Miejsce targów Food-To-Go:
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11, Gdańsk

Godziny otwarcia targów:
Środa: 3 lutego 2016r.: 10:00-16:30
Czwartek: 4 lutego 2016r.: 10:00 – 15:30

www.targi.krakow.pl

Cold B